Mag ik me even voorstellen...

Mijn naam is Paul van Alphen en ik ben geboren in 1971.

Al tijdens mijn studie Fysiotherapie in Breda (1992-1996) trok acupunctuur mijn aandacht. Nadat ik zowel op twee stage adressen als op twee praktijken waar ik na mijn studie werkte acupunctuurbehandelingen en hun resultaten van dichtbij mocht aanschouwen, wist ik het zeker.

In 1999 ben ik begonnen aan de studie acupunctuur bij de N.A.A.S, de Nederlandse Artsen Acupunctuur Stichting, toen nog onder leiding van één van de pioniers van de acupunctuur in Nederland, dhr. Alphons v.d. Burg.

In 2001 behaalde ik daar mijn C-diploma, wat inhield dat ik als acupuncturist aan de slag kon gaan, en dat de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars werden vergoed.

Na een aantal nascholingsdagen in de jaren daarna heb ik in 2004 de opleiding tot Tuina-therapeut afgerond aan de OTCG te Antwerpen. Tuina is een vorm van Chinese massage en manipulatie en kan voor vele doeleinden worden ingezet. Het is bijvoorbeeld ook een mooie methode voor het behandelen van kinderen, omdat er geen naalden aan te pas komen. Tevens sloot het mooi aan bij mijn werk als fysiotherapeut.

Bij OTCG heb ik later de tweejarige opleiding ECIWO-medicine gevolgd (2006-2008), wat betekent dat ik bij de eerste groep "ECIWOLOGEN" van Europa behoor. ECIWO staat voor "Embryo Containing Information of the Whole Organism". Het betekent dat elke cel in het lichaam informatie bevat over het gehele lichaam. Vergelijk het met een spiegel: als je in de spiegel kijkt zie je jezelf. Sla je die spiegel in duizend stukjes dan zie je toch in ieder stukje jezelf weer helemaal. Van dit principe maakt de ECIWO-acupunctuur gebruik, door op een klein deel van het lichaam (meestal het tweede middenhandsbeentje) een projectie van het gehele lichaam te maken en daar allerlei (vaak al diepgewortelde) klachten elders in het lichaam te behandelen met zeer goede resultaten.

In 2009 heb ik "Combining Western Herbs and TCM" gestudeerd bij Jeremy Ross. Uitgaande van de TCM-diagnose is het mogelijk om Westerse kruiden in te zetten in plaats van Chinese kruiden met dezelfde werking.

Vanaf 2012 tot heden volg ik de opleiding tot BBRS-parallel-acupunctuur Master, onder leiding van de Deense acupuncturist Hugo Nielsen, de grondlegger van deze vorm van acupunctuur, welke precies past binnen de ECIWO-theorie van prof. Zhang. Met deze vorm van acupunctuur wordt ook diep in het regelsysteem van het lichaam (het Basis Bio Regulatie Systeem) aangegrepen, om de celcommunicatie te verbeteren, teneinde het zelfherstellend vermogen van de patiënt te verbeteren.